Evenementen
Onze aankomende evenementen
Nieuws
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.
Meer nieuws

Meld u nu aan!

Schrijf u vandaag nog in voor een praktijkgerichte training of opleiding

Home > Consultancy > SCM proces assessment

SCM proces assessment

  • Zijn uw klanten niet altijd tevreden met uw service-level?
  • Hollen en stilstaan in productie?
  • Onverwachte voorraad tekorten?
  • Meerdere vestigingen die wel dezelfde ERP hebben, maar toch niet de informatie ‘met 1 druk op de knop’ beschikbaar?
  • Is Management by Exception nog niet bereikt?
  • Bent u klaar voor S&OP?
  • Er staat een nieuwe ERP installatie op stapel, maar is de organisatie er wel klaar voor?
  • Grote verbeteringen zijn vaak mogelijk met de bestaande systemen. Door gebruik te maken van ‘best practices’ uit uw eigen organisatie kunt u 10% tot 60% verbeteren.

Niet alle informatie

U heeft niet zo heel lang geleden de implementatie van het ERP pakket gedaan voor meerdere vestigingen, maar toch komt er niet helemaal uit wat u ervan verwacht had. IT vraagt nog steeds om meer tijd en budget omdat er meer rapporten gemaakt moeten worden. Als u de voorraad-, productiviteits- of verkoopcijfers van gisteren wilt bekijken dan gaat dat nog zeer stroef want de vestigingen moeten deels gegevens met de hand nog bewerken. Of u krijgt de cijfers pas na maandeinde, in plaats van dagelijks.

Deze situatie is voor veel bedrijven herkenbaar. De onvermijdelijke tijdsdruk die er ontstaat rondom de implementatie gaat vaak ten koste van datavoorbereiding en training van personeel. Het gevolg hiervan is dat, waar je verwacht dat elke vestiging nu op dezelfde manier werkt, er toch in de loop van de tijd verschillen ontstaan. Deze verschillen maken rapportages weer lastiger te interpreteren en kosten vaak veel tijd van de interne organisatie. De ‘copy/paste’ van de blauwdruk blijkt toch niet helemaal voor alle vestigingen te hebben gewerkt. Sommige vestigingen hebben veel moeite met het nieuwe systeem, andere vestigingen willen nooit meer terug naar het oude.

De lerende organisatie

Om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel dat ingesloten zit in de organisatie is het zinnig om een assessment te doen van de feitelijke stand van zake van de Supply Chain management processen. Hieruit zal naar voren komen voor welke processen in welke vestiging verbetering nodig en mogelijk is. Vaak zal dit een verbetering van processen en kennis zijn, door middel van training en opleiding en in mindere mate feitelijke IT aanpassingen. Daarnaast zijn achterstanden in datamanagement veelvuldig oorzaak van ineffectief gebruik van het ERP.
Door vervolgens gebruikersgroepen te formeren, op te leiden en van elkaar te laten leren op een gestructureerde wijze, zal de effectiviteit van het personeel en het nut van de investeringen in het ERP systeem sterk verbeteren. Verbeterd inzicht in het proces en de samenhang van de processtappen, zal de medewerkers in staat stellen binnen het systeem oplossingen vinden, in plaats van ‘work arounds’ die extra tijd kosten en mogelijk tot fouten leiden. Het bijkomende effect is dat medewerkers die elkaar zo helpen, ook op andere vlakken elkaar makkelijker weten te vinden.

SCM proces assessment

VOAA heeft een assessment methodiek die u in staat stelt binnen korte tijd uw verbeterpotentieel boven tafel te halen. Aan de hand van gedetailleerde lijst met reguliere processtappen wordt per stap een kwantitatieve en kwalitatieve analyse gemaakt van de manier van werken in elke vestiging. Hieruit volgt een interne benchmark, een samenvatting waaruit naar voren komt welke sites op welk proces ‘Best in Class’ zijn. Deze ‘Best in Class’ kunnen de ‘Low in Class’ helpen hun proces te verbeteren. Daarnaast worden, waar zinnig, externe benchmark gegevens als referentie toegevoegd, om ook het ‘optimum’ in beeld te krijgen indien dat optimum binnen de organisatie nog nergens is bereikt.
Aan de hand van het assessment rapport wordt samen met de organisatie het plan voor de vervolgstappen gemaakt. Meestal bestaan deze vervolgstappen uit training, soms uit procesaanpassingen en vrij weinig uit IT aanpassingen.

Resultaat

Verbetering van het service levels, verbetering van voorraadniveaus door verbeterde stuurinformatie, besparingen van 10 tot 60% in de administratieve handelingen zijn de resultaten die behaald zijn door beter met de beschikbare tools om te gaan.

VOAA kan u hierbij ondersteunen. VOAA is dé specialist op het gebied van procesoptimalisatie en training. Procesoptimalisatie en training in praktijk; met deze woorden maken we korte metten met de waas van wolligheid en vrijblijvendheid die hangt om consultancy, opleiding en detachering. Voor ons telt concreet resultaat: zichtbare, structurele verbetering in uw bedrijfsvoering. We zijn succesvol door het optimaal inzetten van onze proposities Opleidingen, Consultancy en Detachering.
Graag komen bij u langs voor een vrijblijvend gesprek waarin we met u bespreken hoe deze assessment u in uw situatie kan helpen.
Neem contact op met VOAA om een afspraak te maken via contactformulier of via ons algemene nummer 0318-58 43 43.

Follow us on

VOAA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?