Meld u nu aan!

Schrijf u vandaag nog in voor een praktijkgerichte training of opleiding

Doe de 'muda-walk'

Muda is het Japanse woord voor verspilling. Samen met VOAA doet u de 'muda-walk' om verspillingen en verbeteringen op te sporen.

Klik hier voor meer informatie

Vertel het verder
Vul hier de email van uw vriend in en stuur deze pagina door!

Raad van Advies

Drs. ing. C. Rippen

Kees Rippen studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit, na eerst een studie HTS Werktuigbouw te hebben afgerond. Enige jaren werkzaam geweest bij IBM en vervolgens enkele jaren bij de Spar Noord organisatie als hoofd van de afdeling automatisering en organisatie.
Hij is in 1980 in dienst getreden bij het organisatieadviesbureau Berenschot. Eerst op de afdeling Informatica, daarna als directeur van de dochteronderneming Productivity Plus BV. Deze eenheid was gespecialiseerd in bedrijfskundig onderzoek en onderhield intensieve contacten met de VOA.
Vervolgens is Kees Rippen toegetreden tot de directie van Berenschot, en was verantwoordelijk voor de werkmaatschappij Bedrijfsleven en de portefeuille financiën. Sinds 1992 weer beleidsadviseur in de groep Strategie. Specialismen van Kees zijn strategievorming, reorganisaties en besturing van concerns. In 2009 is hij formeel gepensioneerd bij Berenschot en heeft nu een eigen adviesbedrijf, Kees Rippen Advies. Daarin voert hij opdrachten uit vooral in de agro-food sectoren en werkt hij nog mee in Berenschot opdrachten. Hij schreef tientallen artikelen en was auteur of medeauteur van 3 boeken.

Ph. van Beek

Philip van Beek kan terugkijken op meer dan 30 jaar ervaring in diverse inkoopfunkties.Vanaf 1976 tot aan 1984 bij Philips Lighting in Eindhoven. Vanaf 1983 tot aan 1990 als purchasing manager bij Philips Passive components in Roermond met aansluitend tot aan 1998 purchasing manager bij Philips Semiconductors in Stadskanaal. Vervolgens vanaf 1998 tot en met 2005, hoofd inkoop van NS Reizigers in Utrecht en daarnaast voorzitter van het Concern Inkoop Committee van de Nederlandse Spoorwegen. Daarna heeft hij als senior consultant indienst van DPA Supply Chain in Amsterdam opdrachten uitgevoerd bij Northern Rail in York (UK), Interpolis Tilburg maar vooral als inkoopmanager in het project AMSYS (Amsterdam Metro System). M.i.v. november 2010 is hij in dienst getreden als hoofd inkoop van BAM Rail in Breda. Philip van Beek is als deeltijd docent verbonden aan de AVANS hogeschool in Breda en Den Bosch en is bestuurslid van de NRS (Nevi Research Stichting. Philip van Beek heeft meegewerkt aan diverse publicaties:

  • OV - bedrijven kunnen minimaal tien procent op hun inkoop besparen; Nederlands Vervoer juni 2009
  • Logistiek ondernemer dient voortdurend in zijn spiegels te kijken; Transport Visie juli 2009
  • Weele, A.J. van, H. van den Hoogen, T. Liefkens & Ph. Van Beek (2004). Bundelen van Inkoopkracht in Multinationals: de realiteit achter concerninkoopstructuren, Holland Management
  • Review, nummer 95, mei-juni 2004, pp. 75-83
  • International en intercontinental purchasing of rolling stock
  • Time Management
  • Co-production concerning Total Cost of Ownership
  • S.P.I.R.I.T. (Supplier Partnership In Realizing Improvement Targets).

Follow us on

VOAA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?