Opleiding Planner

 • Inleiding
 • Studieprogramma
 • Data en locatie
 • Investering
 • Inschrijven

Als productieplanner bent u de spil tussen de verzoeken van de commercie en de wensen van de productieafdelingen. Daarbij dient u klanttevredenheid te combineren met efficiency en beschikbaarheid van capaciteit. In deze opleiding staat de samenhang en toepassing in de praktijk centraal. Van kennis en inzichten m.b.t. inrichting, aansturing en beheersing van productieprocessen en de afstemming met de omgeving.

Doel
Inzicht in de systematiek en het gebruik van methoden voor productieplanning en hoe hiermee om te gaan binnen organisaties.

Voor wie?
U dient te beschikken over minimaal een mbo werk- en denkniveau, door opleiding en/of werkervaring verkregen. De training is met name bestemd voor leidinggevenden en medewerkers van de afdelingen werkvoorbereiding, bedrijfsbureau en productieplanning die te maken hebben met plannen van orders of capaciteit binnen organisaties. Tevens is de opleiding geschikt voor diegenen, die betrokken zijn of zullen worden bij het realiseren/afstemmen van meerdere disciplines binnen de uitvoerende activiteiten van een organisatie. Denk hierbij aan (meerwerkend) voormannen en ploegleiders.

Resultaat
Na de opleiding beschikt u over voldoende kennis en vaardigheden om (productie)processen optimaal in te kunnen plannen.

Incompany
Bij voldoende deelname van cursisten uit dezelfde organisatie is het ook mogelijk de opleiding incompany te volgen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze opleidingsadviseur door te bellen met 0318 – 58 43 43 of via ons contactformulier.

U leert de aspecten op het gebied van productieplanning evenals de afstemming en wijze van communiceren om beslissingen te kunnen nemen binnen de organisatie. De vaardigheden worden aangeleerd via oefeningen en praktijkvoorbeelden.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Introductie material management en productieplanning
 • Fabriekslogistiek
 • Afdelingsbeheersing
 • Logistiek beheersing in flowprocessen en leanmanufacturing
 • Netwerkplanning
 • ICT in logistieke systemen
 • Supply Chain Management

De lessen worden afgewisseld met theorie en praktische oefeningen zodat u eenvoudig de vertaalslag naar uw eigen praktijk kunt maken.

De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten met ruime ervaring in het werkveld van productie, werkvoorbereiding en logistiek en wordt afgesloten met een praktijkopdracht en twee schriftelijke toetsen. Bij voldoende resultaat ontvangt u een diploma.

Duur opleiding
De opleiding duurt 7 dagen en heeft een doorlooptijd van 3 maanden.

Data 

1e Opleiding 

Lesdag 1:  30 maart 2021

Lesdag 2: 13 april 2021

Lesdag 3: 28 april 2021

Lesdag 4: 12 mei 2021

Lesdag 5: 26 mei 2021

Examen: 14 juni 2021

2e Opleiding 

Lesdag  1:  16 september 2021

Lesdag 2: 30 september 2021

Lesdag 3: 14 oktober 2021

Lesdag 4: 28 oktober 2021

Lesdag 5:  11 november 2021

Examen: 29 november 2021

De lestijden zijn van 13.30 uur tot 20.00 uur.

Locatie

De opleiding wordt als open inschrijving verzorgd in het midden van het land.

De investering voor de opleiding is € 2.495,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en luxe broodmaaltijden en examengeld. 

De investering voor eventuele herkansingen bedraagt € 150,- per schriftelijke toets en € 150,- voor de praktijkopdracht. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

  ManVrouw

  ← Vorige

  Volgende →