Meld u nu aan!

Schrijf u vandaag nog in voor een praktijkgerichte training of opleiding

Doe de 'muda-walk'

Muda is het Japanse woord voor verspilling. Samen met VOAA doet u de 'muda-walk' om verspillingen en verbeteringen op te sporen.

Klik hier voor meer informatie

Vertel het verder
Vul hier de email van uw vriend in en stuur deze pagina door!

VOAA speelt Lean Game bij OZ Export


Onder leiding van VOAA heeft de afdeling Logistiek van OZ Export het Lean Game gespeeld. Het doel van het spel is om spelenderwijs de vijf basisprincipes van Lean te ervaren: klant denken, inzicht krijgen in het proces, processen stroomlijnen, van push naar pull en verspilling blijven aanpakken. Het was een bruisende sessie met enthousiaste deelnemers. Na afloop van het spel is er gediscussieerd over de vertaling van datgene wat geleerd is en de vertaling er van naar de praktijk.

Na een korte theoretische introductie werd begonnen met het spelen van het spel: het bouwen van autootjes van Lego. Het doel van het spel is om de Lean theorie toe te passen op een klein en overzichtelijk productieproces en daarmee de doorlooptijd, inzet van resources en gebruik van ruimte zo veel mogelijk te beperken. Hiermee moet uiteindelijk een winstgroei gerealiseerd worden.

Naast het kennismaken en toepassen van de Lean theorie is het samen werken met de collega’s een belangrijk onderdeel van de Lean Game.

Beide doelen zijn bij de OZ Export zeker gehaald, de Lean theorie werd toegepast, de winst werd verhoogd en er was onderlinge strijd en samenwerking! De volgende stap is de theorie die in de Lean Game toegepast is te vertalen naar de praktijk, maar gezien de enthousiaste discussies hierover hebben we daar alle vertrouwen in. En mocht er toch hulp nodig zijn, dan kan VOAA die bieden.

Wilt u ook kennis maken met de Lean theorie, of staat u op het punt om hiermee in uw organisatie te starten? Dan is het VOAA Lean Game een uitstekende manier om op een informele manier de eerste stappen te zetten. Voor meer informatie over het Lean Game kunt u contact opnemen met VOAA via info@voaa.nl of 0318-58 43 43.

Follow us on

VOAA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?