Meld u nu aan!

Schrijf u vandaag nog in voor een praktijkgerichte training of opleiding

Doe de 'muda-walk'

Muda is het Japanse woord voor verspilling. Samen met VOAA doet u de 'muda-walk' om verspillingen en verbeteringen op te sporen.

Klik hier voor meer informatie

Vertel het verder
Vul hier de email van uw vriend in en stuur deze pagina door!

Duidelijke taal als efficiency verbetering?


Je hebt vast wel in een vergadering gezeten, waarvan je niets wijzer bent geworden. Vandaag zat ik in zo’n vergadering. Daar werd het volgende vraag gesteld?
Hebben we vandaag de levertijd gerealiseerd? Waarop het volgende antwoord kwam: 'we denken dat het vandaag hebben gehaald of ieder geval het grootste gedeelte van de orders zijn op tijd uitgeleverd en uit ervaring weten we dat het op woensdag vaak goed gaat en als het mis gaat dit meestal bij de grotere klanten is'.
In dit antwoord staan maar liefst vijf vage termen, namelijk: we denken, grootste gedeelte, vaak, meestal, en grotere klanten. Na het luisteren van dit antwoord, weet je nog niets. Betekent ‘we denken’ dat in 90% van de gevallen de levertijd is gerealiseerd? Is het ‘grootste gedeelte’ 800 orders of 1000? Zijn ‘grotere’ klanten, klanten die veel bestellen of klanten die veel omzet doen?

Twijfeltaal
Twijfeltaal toont onzekerheid aan, twijfeltaal geeft aan dat we het eigenlijk niet weten, niet helemaal zeker van zijn of dat je je boodschap niet voor 100% kunt of wilt garanderen. Denk hierbij aan woorden als: waarschijnlijk, in het algemeen, eigenlijk, in principe, tot op zekere hoogte, hopelijk, misschien, in sommige gevallen, toevallig.
Laat deze woorden weg of vervang ze door een concreet alternatief zodat er DUIDELIJKE taal wordt gesproken.
Meer weten wat ‘twijfeltaal” voor invloed heeft op uw efficiency binnen uw organisatie, neem dan contact op met VOAA


Follow us on

VOAA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?