Meld u nu aan!

Schrijf u vandaag nog in voor een praktijkgerichte training of opleiding

Doe de 'muda-walk'

Muda is het Japanse woord voor verspilling. Samen met VOAA doet u de 'muda-walk' om verspillingen en verbeteringen op te sporen.

Klik hier voor meer informatie

Vertel het verder
Vul hier de email van uw vriend in en stuur deze pagina door!
Home > Procesoptimalisatie > VOAA internationaal

VOAA in internationale projecten

Kennispartner Industrial Engineering

Bij VOAA staat kennisontwikkeling in een hoog vaandel. Als kennispartner op het gebied van Industrial Engineering neemt VOAA deel in projecten van de Europese Unie. Dit zijn projecten waarin alle Europese programma’s voor alle onderwijssectoren op het gebied van onderwijs en leren zijn ondergebracht. De programma's dragen er toe bij dat Europa een geavanceerde kennismaatschappij wordt, met duurzame economische groei, meer en betere banen en een hechtere sociale samenhang en zorg voor het milieu. Projecten waarin VOAA heeft deelgenomen zijn:

Transfer of Innovation: Improving European Economics through Excellence in Vocational Education and Training

VOAA is, samen met 2 partners uit Zwitserland, 2 partners uit Duitsland en het Ierse Institute of Industrial Engineering, recent gestart met een nieuw 2-jarig Europees project. Het is een vervolg op een eerder afgesloten Europees project SAETO (Self Assessment of Eductional Training Organisations). Dit is een kwaliteitskader voor self-assessment die is gericht op de speciale behoeften van kleine onderwijs- en opleidingsorganisaties aan de verschillende klantgroepen, zoals interne en externe trainers, leerkrachten, leerlingen of studenten binnen met name Zwitserland. lees verder>

Industrial Engineering Standards in Europe

VOAA werkt, samen met een vijftal Europese partners, aan een 2-jarig project. Dit betreft een onderzoek naar de mogelijkheden van een Europese standaard voor Industrial Engineering opleidingprogramma’s.
Dit project wordt uitgevoerd in het kader van Lifelong Learning Programme van Leonardo da Vinci Partnerships. lees verder>

Hybrid Learning for SME in Europe

VOAA, heeft, als één van de 15 Europese partners, aan een tweejarig project meegewerkt. Het project Hybride Learning voor het MKB in Europa is een transnationaal leerconcept en ontwikkeld op basis van de Industrial Engineering binnen het MKB. Een gemeenschappelijk actieprogramma van de Europese Unie, het Federal Institute for Vocational Education and Training BIBB en het REFA Bundesverband e.V., Association for Work Design, Business Organisation and Company Development. De betreffende partners kwamen uit Duitsland, België, Tsjechië, Spanje, Hongarije, Slovenië en Slowakije. Klik hier om naar de website Hybrid Learning for SME te gaan. 

Life Long Learning Programme: self-assessment

VOAA neemt, samen met partners uit Duitsland, Ierland en Zwitserland, deel in een Europees project voor het Life Long Learning Programme.
In het kader hiervan heeft VOAA met de betrokken partners een self-assessment voor opleidingsorganisaties verder uitontwikkeld. Dit self-assessment houdt in dat organisaties binnen beroepsopleiding en onderwijs de kwaliteit in hun organisatie eigenhandig kunnen verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van een zelfevaluatie via een software tool op basis van een kwaliteitsmodel (EFQM en INK). Klik hier voor de flyer.

Follow us on

VOAA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?