Evenementen
Onze aankomende evenementen
Nieuws
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.
Meer nieuws

Meld u nu aan!

Schrijf u vandaag nog in voor een praktijkgerichte training of opleiding

Home > Consultancy > Distributiezoom

Distributiezoom

Met behulp van de Distributie Netwerk Analyse (Distributiezoom) is het mogelijk om makkelijk en eenvoudig inzicht te krijgen in de huidige ‘baseline’ distributiestructuur, de belangrijkste kenmerken, de prestaties en de ‘baseline’ kosten. Aanleiding voor het uitvoeren van een Distributiezoom is dat er steeds minder vaak ‘full truck’ loads leveringen zijn meer en meer een gedetailleerde verdeling met meer frequente leveringen moet plaatsvinden. Deze toenemende complexiteit in de distributiestructuur kan zo een flinke impact hebben op uw marges. Een ontwikkeling die wij steeds vaker zien! Dit heeft onherroepelijk consequenties voor de inrichting van de distributieketen en vraagt tevens om een intensievere afstemming met commercie. De commerciële plannen zullen nadrukkelijker een onderdeel vormen om de keten in te richten en te optimaliseren, anderzijds heeft commercie deze informatie nodig om inzicht te krijgen in de marges.

De toegevoegde waarde van VOAA ligt in de ogen van de klant vooral in het op vrij eenvoudige wijze inzichtelijk maken van de uitkomsten, die de basis vormen voor het optimaliseren van het distributienetwerk. Bijvoorbeeld om een keuze tussen centraal en decentraal bevoorraden te onderbouwen. Je kunt natuurlijk een bijzonder ingewikkeld model ontwikkelen, maar we hebben bewust gekozen voor een eenvoudige variant die snel is uit te voeren. Met behulp van de Distributiezoom kun je snel een goed beeld van de Distributienetwerk vormen.

Voor wie?
Bedrijven die te maken hebben met frequentere en kleinere leveringen en toch het beste uit hun beschikbare vloot en logistieke proces willen halen.

Doel
Het inzichtelijk maken van de distributiestructuur en het identificeren van mogelijke verbeteringen hierin.

Werkzaamheden
De distributiezoom kan eenvoudig worden gevuld met beschikbare historische gegevens over orders , leveringen en de eigenschappen (locaties, voertuigen) van het eigen distributienetwerk. Op basis van deze gegevens kan er een analyse gedaan van het verbeterpotentieel van het distributie netwerk. Hierbij wordt gekeken naar de volgende zaken:

  • Wijzigingen in de netwerkstructuur om kosten te besparen; 
  • Wijzigingen in het netwerk om de dienstverlening te verbeteren; 
  • Locaties te identificeren die een negatieve impact hebben op routes en aangeboden diensten; 
  • Geografische regio's waar groupage volumes laag zijn; 
  • Kostenbesparingen.

Resultaat
Uit ervaring weten wij dat een distributiezoom leidt tot een besparingspotentieel van 5 tot 20%.

Tijdsduur en kosten
De distributiezoom heeft een doorlooptijd van ongeveer 2 weken, afhankelijk van de beschikbaarheid van de benodigde gegevens. De inspanning voor u als klant is hierbij beperkt tot het aanleveren van de gegevens.

Investering
De distributiezoom bieden wij aan voor een fixed-price van € 5000,- exclusief BTW. 

VOAA heeft bij één van de klanten van Farm Logix een basisanalyse uitgevoerd met behulp van de “Distributiezoom”. Bekijk hier de case.  

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via info@voaa.nl of bel 0318-584343 en laat u voorlichten door één van onze consultants.

Follow us on

VOAA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?