MTM-2

 • Inleiding
 • Studieprogramma
 • Data en locatie
 • Investering
 • Inschrijven

Je leert om zelfstandig analyses uit te voeren van arbeidsprocessen ten behoeve van seriefabricage door waarneming van een arbeidsproces, door visualisatie van het arbeidsproces (door zich het arbeidsproces voor te stellen) of door het bewegingspatroon zelf op te bouwen m.b.v. een prototype of een model. 

Doel 

Kennis en vaardigheid in analyses van arbeidsprocessen met behulp van de MTM-2 systematiek om te komen tot belangrijke methodeverbeteringen of tot het ontwerpen van doelmatige constructies van nieuwe producten of gereedschappen met daaraan gekoppelde bewerkingstijden. 

Voor wie? 

Je dient te beschikken over mbo werk- en denkniveau, door opleiding en/of werkervaring verkregen. 

De opleiding is met name bestemd voor: 

Constructeurs, leidinggevenden, werkvoorbereiders, medewerkers bedrijfsbureau, engineers, bedrijfskundig assistenten, procesanalisten en bedrijfskundigen, die werkzaam zijn in de seriefabricage en werken en communiceren over optimalisatie van werkmethoden, tijdnormen en planning. 

Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk. Ervaring in arbeidsprocessen en analytisch kunnen werken is een pré. 

Resultaat

Het kunnen uitvoeren van analyses van arbeidsprocessen binnen seriefabricage. Met de resultaten hiervan kan men komen tot optimale werkmethoden en daarbij behorende tijden ook zonder dat de bewerking heeft plaatsgevonden. Bij voldoende resultaat krijgt u een erkend diploma. 

Incompany

Bij voldoende deelname van cursisten uit dezelfde organisatie is het ook mogelijk de opleiding incompany te volgen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met VOAA, telefoonnummer 0318- 58 43 43 of per mail info@voaa.nl.

MTM-2 behoort tot de predetermined motion time systems (PMTS), waarmee menselijke (industriële) arbeid wordt ontleed in standaardelementen, bestaande uit elementaire bewegingen of combinaties van bewegingen. Voor elk van deze standaardelementen is een tijdsduur vastgesteld, afhankelijk van de aard van de omstandigheden, waaronder deze worden uitgevoerd. Het voordeel van deze systemen is dat de methode en daaraan gekoppeld de benodigde tijd kan worden vastgesteld voordat de bewerking wordt uitgevoerd. MTM-2 wordt met name toegepast voor massa/seriefabricage. 

In de training komt aan de orde:

 • Wat verstaan we onder MTM-2
 • Toepassingsgebied MTM-2
 • Nauwkeurigheid van MTM-2
 • MTM-2 begrippen en definities
 • Nadere details MTM-2 elementen
 • Gelijktijdige uitvoerbaarheid van MTM-2 elementen
 • Voorbeelden, oefeningen en examentraining

De training duurt 3 dagen gevolgd door een examen. De lestijden zijn van 13.30 uur tot 20.00 uur.

Data 

MTM: Start woensdag 18/3: vervolgdagen 1/4, 15/4 (29/4 examen)

MTM: Start september 2020 (planning volgt)

Locatie

De training wordt als open inschrijving verzorgd in het midden van het land.

De investering inclusief syllabus en lunches bedraagt € 1.025,-. De examenkosten bedragen € 150,-. De genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  ManVrouw

  ← Vorige

  Volgende →