Opleiding werkvoorbereider

 • Inleiding
 • Studieprogramma
 • Data en locatie
 • Investering
 • Inschrijven

Er moet steeds sneller gewerkt worden en de beschikbare voorbereidingstijd neemt af. Maar fouten in de voorbereiding kunnen leiden tot hoge kosten in het vervolgproces. Werkvoorbereider is dan ook een veeleisende en verantwoordelijke functie. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor de interne en externe klant. Je rol in het commerciële proces groeit. Je moet niet alleen beschikken over brede kennis, maar ook inzicht hebben in projectmatig werken en beschikken over ontwikkelde communicatieve vaardigheden deze worden in de opleiding werkvoorbereider aan de hand van praktijkoefeningen en cases geoefend. 

Doel 

Inzicht krijgen in de systematiek en gebruik van methoden voor optimale voorbereiding van processen. 

Voor wie? 

Je dient te beschikken over minimaal een mbo werk- en denkniveau, door opleiding en/of werkervaring verkregen. 

De training is met name geschikt voor beginnende leidinggevenden, medewerkers van de afdeling calculatie, werkvoorbereiding, bedrijfsbureau en engineering die te maken hebben met voorbereiding van processen binnen organisaties. 

Resultaat 

Na de opleiding beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om processen optimaal voor te bereiden voor de productie organisatie. 

Incompany 

Bij voldoende deelname van cursisten uit dezelfde organisatie is het ook mogelijk de opleiding incompany te volgen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseur door te bellen met 0318 – 58 43 43 of via ons contactformulier.

Je leert aspecten op het gebied van productieorganisatie, werkmethode, kostprijzen, netwerkplanning en logistiek nader verkennen. Tevens worden vaardigheden aangeleerd via oefeningen en praktijkvoorbeelden.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Projectmatig werken;
 • Productieorganisatie en werkvoorbereider;
 • Werkmethodeverbetering en normering (arbeidskunde);
 • Kostprijscalculatie en kostenbegrippen;
 • Netwerkplanning;
 • Logistiek;
 • Kaizen 5S.

De opleiding werkvoorbereider is modulair opgezet en bestaat uit onderwerpen, die ook afzonderlijk te volgen zijn of onderdeel uitmaken van het bestaande aanbod van opleidingen. Indien je al een van die onderwerpen gevolgd heeft kan je hiervoor vrijstelling aanvragen.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht en twee schriftelijke toetsen. Bij voldoende resultaat ontvangt men een diploma.

Duur opleiding

De opleiding duurt 7 dagen en heeft een doorlooptijd van 3 maanden.

Data 

1e Opleiding: 

Lesdag  1: 25 maart 2021

Lesdag 2: 8 april 2021

Lesdag 3: 22 april 2021

Lesdag 4: 11 mei 2021

Lesdag 5:  25 mei 2021 

Examen: 14 juni 2021

2e Opleiding: 

Lesdag  1: 14 september 2021

Lesdag 2: 28 september 2021

Lesdag 3: 12 oktober 2021

Lesdag 4: 26 oktober 2021

Lesdag 5:  9 november 2021

Examen: 29 november 2021

De lestijden zijn van 13.30 uur tot 20.00 uur.

Locatie 

De opleiding wordt als open inschrijving verzorgd in het midden van het land.

De investering voor de opleiding is €2.495,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, luxe broodmaaltijden en examengeld. Kosten voor het eventueel herkansen van examens bedragen € 150,- per herkansing. De prijs is exclusief de BTW.

  ManVrouw

  ← Vorige

  Volgende →